3-daagse masterclass portretfotografie

Succesvol
Portret

Merlijn Doomernik is fotograaf voor het NRC en andere landelijke media. Hij krijgt heel bekend Nederland voor de camera in de meest uitdagende en onmogelijke omstandigheden en weet hoe je altijd succesvol een foto kunt maken. Ook al heb je slecht licht, een inspiratieloze locatie, een nerveus model of een opdrachtgever met maar twee minuten tijd.

In deze driedaagse masterclass leer je een succesvol portret maken onder alle omstandigheden.

wat gaan we doen

Merlijn Doomernik laat voorbeelden zien uit zijn lange carrière en bespreekt wat de valkuilen zijn en hoe je die vermijdt. Daarnaast ga je zelf aan de slag. Je leert je hoe je in onmogelijke situaties toch een goede en onderscheidende foto kunt maken.

Omgaan met stressvolle situaties

Je gaat oefenen met stressvolle omstandigheden en leert hoe je hiermee omgaat. Je krijgt meer controle over je apparatuur.

Creatieve blik

Laat je inspireren door Merlijns verrassende en creatieve keuzes en rek ook jouw eigen creativiteit op. Niets is te gek!

Onmogelijke situaties

Merlijn demonstreert hoe je in onmogelijke situaties toch een kwalitatief hoogstaande foto kunt maken. Je leert onder zijn begeleiding dat zelf ook te doen.

Successen en mislukkingen

Al jouw persoonlijke successen en mislukkingen zijn een enorme bron waaruit je kunt putten. Merlijn reflecteert daarop en deelt zijn ervaringen.

wat levert het mij op

Na deze masterclass kan je onder alle omstandigheden een geslaagd portret maken. Je schiet niet in de stress, maar zet de situatie naar jouw hand. Ook al heeft de persoon in kwestie geen tijd, een slecht humeur of word je op je vingers gekeken. Je bent zeker van jezelf en ervaart ruimte voor creatieve aanpakken.

Cursusdagen

7 sept,  21 sept en 12 okt 2022

}

Tijdstip

van 9.30 – 16.00 uur

Aantal deelnemers

minimaal 4 – maximaal 10

Locatie

Newtonstraat 3 IJsselstein

Coach

Merlijn Doomernik

Kosten

€ 725,00 incl. BTW

subsidie mogelijkheden

 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor deze masterclass door op onderstaande button te klikken. Je ontvangt van ons een bevestiging van inschrijving en de factuur. 

Twee weken voor aanvang ontvang je een mail van de begeleidend docent. 

Elke foto is een verhaal op zich…

Merlijn Doomernik is fotograaf voor het NRC en andere landelijke media. Hij hij krijgt heel bekend Nederland voor de camera in de meest uitdagende en onmogelijke omstandigheden. Hij weet hoe je altijd succesvol een foto kunt maken. Ook al heb je slecht licht, heb je de meest inspiratieloze locatie, een nerveus model, een opdrachtgever die in je nek staat te hijgen of ben je letterlijk onder water.

Creatief geïnspireerd werken onder stressvolle omstandigheden is zijn expertise. “Aan de ene kant moet je open staan voor het onverwachte, het toeval, het unieke moment. Je moet kunnen loslaten. Maar aan de andere kant moet je de situatie beheersen en controle hebben om op z’n minst een zeven te scoren. Altijd, want dat is wat je opdrachtgever verwacht”.

Elke foto die hij maakt is een verhaal op zich; omgeving, geportretteerde en zijn kenmerkende gebruik van licht komen samen in de foto, vaak met een kleine knipoog van de fotograaf. Ook al lijkt er meestal een plan aan zijn beelden ten grondslag te liggen, doorgaans improviseert Merlijn wat in een beperkte tijd met de toevalligheden die locatie en onderwerp met zich meebrengen.

Op de hoogte blijven?

meld je aan voor onze nieuwsbrief

Gemiddeld een keer per maand ontvang je de nieuwsbrief met daarin nieuwe masterclasses, talent in beeld, expositie-aankondigingen, events, etc.