Verdiepingstraject voor fotografen

Eigen Stijl & Eigen Zaak

Wie ben jij als fotograaf? Waarom maak je de foto’s die je maakt en welke onderwerpen en thema’s komen steeds weer terug? Wat zijn jouw drijfveren en overtuigingen? In dit intensieve jaartraject ga je aan de slag met jouw eigen signatuur. Door middel van intensieve persoonlijke begeleiding in klein groepsverband werk je aan een herkenbaar portfolio. Hiermee laat je zien wat je kunt en vooral ook wie jij bent. Je weet bovendien hoe je je profileert en hoe je een podium vindt voor jouw werk.

Net afgestudeerd? Dan ontvang je tot en met 15 augustus 10% korting op ons verdiepingstraject.

Dit gaan we doen

Je verkent samen met andere fotografen wie je bent en wat jouw drijfveren en (soms belemmerende) overtuigingen zijn. Je gaat echt ‘naar binnen’ en ontdekt waarom je doet wat je doet en hoe je dat omzet in een sterk en herkenbaar portfolio.

Daarna staat jouw ondernemerschap centraal. We onderzoeken hoe je jouw werk positioneert en profileert op een manier die aansluit bij jouw persoonlijke visie.

Wat levert het jou op

Na het doorlopen van Eigen stijl & Eigen zaak weet je wie je bent of wilt zijn als maker. Je hebt een sterk, herkenbaar en relevant portfolio dat bij je past. Ook ben je gegroeid als ondernemer. Je weet hoe je je positioneert en profileert, hebt zicht op (potentiële) opdrachtgevers en zet concrete stappen.

Cursusdagen

8 sep, 22 sep, 6 okt, 3 nov,
17 nov, 1 dec, 15 dec, 12 jan,
26 jan, 9 feb

}

Tijdstip

van 9.30 – 16.00 uur

Aantal deelnemers

minimaal 4 – maximaal 7

Locatie

Newtonstraat 3 IJsselstein (Utrecht)

Coach

Roel Stevens

Kosten

€ 4995,00 incl. BTW
€ 2500,00 incl BTW per module
Betaling in termijnen mogelijk.

Subsidie mogelijkheden 

Subsidie mogelijk!

Wist je dat je als professional in de creatieve of culturele industrie voor deze masterclass in aanmerking komt voor de Werktuig PPO subsidie? Als jij dus investeert in jouw toekomst als fotograaf, investeert Werktuig PPO met je mee! 

Zicht op persoonlijke visie

We onderzoeken wie je bent, wat je fotografeert en waarom je fotografeert wat je fotografeert. Wat is de relevantie en waar sta jij voor als maker?

Onderzoek en ontwikkeling eigen portfolio

Jouw eigen stijl en porfolio staan centraal. Wat zijn terugkerende thema’s? Wat is jouw signatuur? Past dit bij wie jij bent als fotograaf? Mag er iets af, moet er iets bij?

Drijfveren en overtuigingen

Je kent jouw drijfveren en overtuigingen en weet hoe je deze voor jou laat werken.

/

Samen ontwikkelen

Niet alleen jij, maar ook andere deelnemers laten veel van zichzelf zien. Je bevraagt elkaar en leert je verhouden tot werk van anderen in relatie tot hun beoogde ontwikkeling.

Positioneren en profileren

Je weet hoe je je positioneert, passend bij wie je bent en wat je maakt. Je krijgt zicht op mogelijke opdrachtgevers en podia voor jouw werk. Je zet stappen en reflecteert hierop.

Ondernemerschap

Je weet waar wilt staan over vijf jaar en hoe je daar komt. Hardop dromen mag (lees: moet!). Wie is jouw droomopdrachtgever en wat is nú nodig om dit waar te maken?

Sparren over lopende projecten

Je werkt aan je eigen projecten. In de sessies reflecteer je op praktijksituaties, ook in relatie tot jouw visie en overtuigingen. Er is ruimte voor inhoudelijke verdieping en advies.

Aanmelden

Na aanmelding kijken we doormiddel van een persoonlijk intakegesprek of dit traject aansluit bij jouw verwachting en of je klaar bent voor toelating. Een onderdeel van dit gesprek is het bespreken van jouw portfolio/voorbeelden van jouw werk. 

Roel Stevens

Over Roel Stevens

Roel Stevens is een gedreven coach die je nieuwe inzichten biedt. Hij heeft veel kennis van fotografie en creatieve denkprocessen en onderscheidt hoofdzaken van bijzaken om je verhaal scherp te krijgen. Hij helpt je waar nodig met het opsporen en benutten van interne, saboterende stemmetjes en kan je als geen ander begeleiden in het komen tot jouw kern en relevantie als fotograaf. Wie ben je, wat fotografeer je, waarom maak je wat je maakt en wat wil je daarmee bereiken? En hoe werk je daar naartoe?

Roel helpt jou om nieuwe, uitdagende stappen te zetten. Maak je een plan waarvan je eigenlijk denkt dat het nooit gaat gebeuren, dan is het een goed plan! Roel kan je ook inhoudelijk begeleiden bij fotoprojecten en brengt jarenlange ervaring mee als docent, coach en loopbaanbegeleider in het hbo- en volwassenonderwijs.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.