masterclass jeroen toirkens

Documentaire
Fotografie

In vier bijeenkomsten en via persoonlijke online coaching begeleidt fotograaf Jeroen Toirkens je bij het opzetten en uitvoeren van je fotoproject. Door het delen van ervaringen en het werken aan je eigen project leer je aangrijpende fotodocumentaires te maken. Jeroen geeft je persoonlijk advies zodat je concrete stappen kunt zetten. Deze masterclass is voor fotografen die aan projecten willen werken en verdieping zoeken in hun werk.

Wat gaan we doen

In vier gezamenlijke bijeenkomsten en via een-op-een online sessies begeleidt Jeroen je bij het opzetten, financieren, uitvoeren en profileren van jouw project.

Meerdere perspectieven

Je leert je project vanuit meerdere perspectieven te benaderen.

 

Structuur

Je leert structuur aan te brengen in je project en gaat doelgericht aan de slag

Samenhangend beeldverhaal

Je komt tot een samenhangend beeldverhaal met een eigen visuele stijl

Organisatie van je project

Je zorgt voor een goede organisatie van je project. Denk aan productie, tijdsplanning en projectvoorstel.

 

Financiering van je project

Crowdfunding opzetten, subsidieaanvragen schrijven en media-aandacht genereren.

Vorm en podium

Je komt tot een goede vorm om jouw verhaal te vertellen: een website, een boek, een expositie, etc. Je weet hoe je dit aanpakt en wie jou hierbij kunnen helpen.

Wat levert het mij op

Samen met Jeroen pak je jouw project doelgericht en planmatig aan. Je komt tot een sterk en samenhangend beeldverhaal en weet hoe je je project organiseert, financiert en naar een breder publiek brengt.

Cursusdagen

13 jan, 24 feb, 21 apr en 2 juni 2023.

. Alle datums zijn onder voorbehoud omdat Jeroen voor zijn werk veel in het buitenland verblijft.

}

Tijdstip

van 9.30 – 16.00 uur

drie uur persoonlijke e-mail-/zoom-begeleiding

 

Aantal deelnemers

minimaal 4 – maximaal 8

Locatie

Newtonstraat 3 IJsselstein

Coach

Jeroen Toirkens

Aanmelden

Meld je aan voor deze masterclass door op onderstaande button te klikken. Je ontvangt van ons een bevestiging van inschrijving en de factuur. 

Twee weken voor aanvang ontvang je een mail van de begeleidend docent. 

Meester in het verbeelden van verhalen…

Fotograaf Jeroen Toirkens is een meester in het verbeelden van grootse verhalen. Zijn drie boeken Nomad, Solitude en Borealis onderzoeken het leven in de ruige noordelijke natuur en het leven in afzondering. Samen met journalist Jelle Brandt Corstius bezocht hij voor Borealis, zijn meest recente boek, de bossen van het noordelijk halfrond en ging op zoek naar de verhalen van de mensen die in deze bossen leven.

Hij maakte acht reizen naar bizar koude oorden in o.a. Canada, Rusland, Noorwegen, Alaska en Japan. Zijn foto’s zijn poëtisch en sfeervol en nemen je mee naar een compleet andere wereld. Het verhaal van Jelle is als een spannend avonturenboek. Het project is een waarschuwing dat we een essentieel deel van onze planeet aan het verliezen zijn door grootschalige houtkap, klimaatverandering en bosbranden.

Om dit project te financieren werkten Toirkens en Brandt Corstius met sponsoring en innovatieve crowdfunding. Ze hebben een uiterst slimme manier bedacht in de vorm van een abonnement waarbij je een bedrag per kwartaal of per jaar betaalde. Gedurende de duur van het project ontving je na iedere reis een souvenir uit het gebied dat Jeroen en Jelle bezochten: een stuk berkenbast, een essay, een foto van een specifieke boom. Al die items kon je bewaren in een speciaal ontworpen cassette waar ook het boek in past. Alles tot in de puntjes verzorgd. Professioneel en van hoogwaardige kwaliteit.

Het project is uitgebreid belicht in o.a. dagblad Trouw. De foto’s vinden nu hun weg naar tentoonstellingen zoals in het Fotomuseum Den Haag en het Anchoragemuseum in Alaska.

 

Jeroen Toirkens

www.jeroentoirkens.com

Op de hoogte blijven?

meld je aan voor onze nieuwsbrief

Gemiddeld een keer per maand ontvang je de nieuwsbrief met daarin nieuwe masterclasses, talent in beeld, expositie-aankondigingen, events, etc.