2-daagse creativiteitstraining

Creatieve revolutie

Kan je leren creatief te zijn? In deze tweedaagse creativiteitstraining schudt Roel Stevens jouw brein flink door elkaar. Je activeert jouw eigen creativiteit, begrijpt de werking van het brein en ontdekt welke factoren waarneming beïnvloeden – onmisbare kennis voor iedere beeldmaker!

Ingesleten patronen en overtuigingen zet je op speelse wijze om in nieuw gedrag en nieuwe manieren van kijken. Je krijgt technieken en inzichten aangereikt uit de filosofie, biologie en psychologie.

Dit gaan we doen

We onderzoeken de werking van het brein en leert manieren om ingesleten patronen om te buigen naar een helpende nieuwe aanpak.

Binnen een kleine groep gaan we aan de slag met het oprekken van jouw fantasie en bouwen we aan een repertoire van technieken om jouw eigen creativiteit te vergroten en waarneming van anderen te sturen.

Wat levert het jou op

Je leert anders kijken en breekt los van bestaande aanpakken, regels en patronen. Met jouw nieuwe repertoire aan technieken brengt iedere dag nieuwe verrassingen en inzichten.

Je weet hoe je creativiteit activeert en patronen herkent en doorbreekt en maakt hier handig gebruik van. Jouw kennis van waarneming en van ‘wat werkt’ zet je in bij jouw (foto-)projecten en ook daarbuiten.

 

Werking van het brein

We onderzoeken de werking van het brein en welke gevolgen dat heeft voor patroondenken, clichématig handelen en uitstelgedrag. Je leert om dit te doorbreken.

Brainstorm technieken

Je krijgt leerstrategieën, geheugentechnieken en brainstormtechnieken aangereikt om je eigen creatieve brein te activeren.

Psychologie, biologie en filosofie

Je leert hoe psychologie, biologie en de filosofie van de waarneming onze kijk op de wereld beïnvloeden.

U

Eigen overtuigingen

Je leert je overtuigingen te zien en positief aan te wenden.

Creatieve experimenten

Je doet creatieve gedachte-experimenten.

Praktijksituaties

Je krijgt veel praktijksituaties ter inspiratie en visie verruiming.

Subsidie mogelijk!

Wist je dat je als professional in de creatieve of culturele industrie voor deze masterclass in aanmerking komt voor de Werktuig PPO subsidie? Als jij dus investeert in jouw toekomst als fotograaf, investeert Werktuig PPO met je mee! 

Cursusdagen

10 en 24 juni 2023

}

Tijdstip

van 9.30 – 16.00 uur

Aantal deelnemers

minimaal 4 – maximaal 10

Locatie

Newtonstraat 3 IJsselstein

Coach

Roel Stevens

Kosten

€ 595,00 incl. BTW

subsidie mogelijkheden

 

Aanmelden

Bij aanmelding ontvang je van ons een bevestiging van inschrijving en de factuur.

Roel Stevens

Over Roel Stevens

Met jarenlange ervaring als docent, coach en loopbaanbegeleider in het hbo- en volwassenenonderwijs, is Roel Stevens een gedreven coach die je nieuwe inzichten biedt. Hij heeft veel kennis van fotografie en creatieve denkprocessen en onderscheidt hoofdzaken van bijzaken om je verhaal scherp te krijgen. Waar nodig helpt hij je met het opsporen en ombuigen van interne, saboterende stemmetjes en kan je als geen ander begeleiden in het komen tot jouw kern en relevantie als fotograaf. Wie ben je, wat fotografeer je, waarom maak je wat je maakt en wat wil je daarmee bereiken? En hoe werk je daar naartoe?

Wil jij nieuwe, uitdagende stappen zetten? Dan ben je bij Roel aan het juiste adres!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.